Annons
Annons


Bananplantan i fokus


Krickelin-Kristin har varit på Sri Lanka och bjudit på galet vackra bilder under veckan som gick. Bland annat ett lokalt hemma-hos. Missa inte!

Där i hörnet står förresten något som jag tror är ett bananträd. Dessa är ju vanliga i kaliforniska tjusiga hem som man kan läsa om i inredningsreportagen, och kanske inget konstigt med att ha en hemma på Sri Lanka heller för den delen.

Annons

Men, nu kan vi vinka hejdå till den populära fiolfikusen för nu har bananplantan letat sig in och tagit över i hemmen här uppe i Norden också.

Ett riktigt ståtligt exemplar visade Claes Dahlén upp i inredningsreportaget från hans tjusiga våning. Sjukt avis på den här om jag ska vara ärlig. HÄR återfinns hela reportaget (Photo: Kristofer Johnsson).

House of Philia-Petra visade nyligen upp sitt exemplar också, som hon kallar ädelbanan.

När jag häromdagen störtade ut genom spärrarna på tunnelbanan och noterade ett bananträd där nere hos floristen så var det ett faktum. Det ska vara en bananplanta 2018.

Nu blev jag lite ställd när jag läste etiketten på växten ovan, strelitzia, och när jag googlade så visade det sig att det verkar vara en papegojblomma. Sådana brukar jag köpa med mig som snittblomma från flygplatser på Kanarieöarna (tips!), men att de säljs i gigantiska exemplar här hemma hade jag ingen aning om.

Är det alltså frågan om två olika arter som jag rört ihop och helt enkelt kallat bananträd? När jag sökte bananplanta fick jag upp en som kallas just Kanariebanan och en som heter Ädelbanan. Kan ni inte hjälpa mig att reda ut det här? Hursomhelst, så är det en bananträdsliknade växt som gäller!

DELA (0)
PINNA (1)

2 kommentarer | Translate

 


Annons


Laddar