Ulrika Randel
Ulrika Randel heter jag som driver bloggen vars namn kommer av att jag bor i en våning i Stockholm med just 17 dörrar. Inredning är min stora passion men här kan ni också läsa om mycket annat inom livsstil, såsom resor, mode, familjeliv och trädgård. Jag älskar den skandinaviska estetiken i kombination med bohemiska inslag. I mixen där någonstans hittar ni min stil. Här visar jag glimtar från mitt eget hem och liv, blandat med inspiration från annat håll. Välkomna!
Annons
Annons

Ännu Ett (dröm)hem

Om man liksom jag tänkte att Ett hem är ett av det vackraste husen interiört i Stockholm kan jag meddela att det fått ny tuff konkurrens, nämligen av Ett hems grundare! Jodå, i det här overkligt snygga hemmet bor ägarna till just Ett hem. Familjen Mix hade bott i huset sedan 2002 men på senare år känt behov av ett ”omtag” av inredningen då man hade en tendens att samlas i köket, och lämna de vackra salongerna tomma.

Annons

Annons

Precis som när man grundade Ett hem vände sig familjen till Ilse Crawford, som kom med idéen att flytta köket för att få mer funktion och liv i de vackra rummen.

Ja, man brukar använda begreppet ”internationell klass” men det känns ju nästan larvigt ändå i det här sammanhanget. Bättre än så här blir det ju inte!

Annons

Annons

Huset skapades av stockholmsarkitekten Isak Gustaf Clason (slutfördes 1916) för samlarna Elin and Bengt Johansson. Något som jag tycker är så himla fint är att de nuvarande ägarna inreder med ”antiques once owned by the Johanssons that Jeanette stealthily tracks down because ’they belong in the house'”.

Ett sovrum och badrum helt i min smak.

Annons

Och lika vackert utvändigt som invändigt.

Jag tror vi är ganska många som skulle vilja kalla detta hus i Stockholm för vårt hem. LÄS hela den intressanta artikeln här. Jag har också en känsla av att det blir svårt att toppa det här hemmet under resten av året här på bloggen.

Annons

Kommentarer till “Ännu Ett (dröm)hem”

  1. Emma skriver: 24 januari, 2019

    Sååååå snyggt!!!!


Dela på:
Laddar