Annons
Annons


ACROPOLIS MUSEUM


IMG_5763

Ett hett tips till er som har transfer i Aten i sommar är Akropolismuseet. Vi hade några timmar mellan färjan och flyget på vägen hem att slå hål på. För första gången åkte jag tunnelbana i Aten och vilken trevlig överraskning det var. Helt klart den renaste och finaste tunnelbanan jag upplevt och på grund av den ekonomiska krisen var all kommunaltrafik gratis i stan.

Annons

Vi hoppade på mittemot hamnen i Pireus och via ett enkelt byte kom vi till museet som var svalt och ganska folktomt denna dag. Även om det inte fanns någon direkt barnavdelning förutom en legohörna med en miniatyr av Akropolis tyckte barnen om det jättemycket. Spännande att titta på skulpturer av gudinnor utan arm eller huvud tydligen. Billigt var det också; 5 euro för vuxen och gratis för barn.

När vi var klara på museet (som också hade en fin restaurang med utsikt mot Akropolis) hoppade vi på tunnelbanan igen och åkte ända ut till flygplatsen med den. Varför har vi alltid tagit taxi liksom?IMG_5771

Ser ni prickarna på rutan? Museet står på en utgrävning och på första våningen är det glasgolv liknande det på bilden, så man kan titta ner på utgrävningen. Detta tyckte vår lillasyster var väldigt obehagligt så jag fick bära henne längs med väggarna. Det gick inte att ställa ner henne på golvet. Tydligen har vi en höjdrädd typ i vår familj. IMG_5770

Vi köpte en bok på engelska om antikens gudar som var mycket uppskattad när vi väntade på flygplatsen senare. Andra svenska barn kom och lyssnade på sagoläsningen över axeln också. Lite komplicerat är det dock att förklara släktrelationerna då gudarna prasslar till höger och vänster, såväl med andra gudar som med vanliga dödliga. Så jag gjorde om myterna lite här och där… Man kan ju inte sitta där på flygplatsen och snacka otrohet med andras småbarn.

LÄS OCKSÅ

DELA (0)
PINNA (0)Annons


Laddar