Annons
Annons


ABOUT YESTERDAY – KNUD HOLSCHER


IMG_8806

 

Igår inledde vi dagen här i Köpenhamn med att samlas på galleri A Petersen där vi fick ta del av utställningen Knud Holscher – Design till hverdagen, och en live intervju med självaste Knud.  Knut som är aktuell med den nya serien Spira Art för Ifö.

Annons

 

IMG_8799

 

Därefter tog Knut oss till sin Tegnestue, en helt fantastisk lokal. Att se denne fortfarande verksamme 86-årige arkitekt glida in på sitt kontor var en skön syn. Vilket livsverk.

Där bjöds vi på en kreativ utmaning; vi delades in i lag och skulle skapa en förpackning till ett ägg, som skulle vara tilltalande formmässigt och dessutom klara ett fall på en meter! Gissa vilket lag som vann!? 🙂

 

 

IMG_8814

 

Inte nog med det; Knut bjöd dessutom hem oss till sin privata villa där familjen bott i 40 år. Sällan har jag upplevt ett så stilsäkert och harmoniskt hem.

 

 

IMG_8836IMG_8843

 

Vi hade en fotograf med oss så det är möjligt att jag kommer att visa fler bilder från det här hemmet då det gjorde ett så starkt intryck på mig men tills vidare får ni hålla till godo med mina ögonblicksbilder. Knuds fru Helle var lika pigg och tjusig som Knud och känslan av kreativitet och vila med dagbäddar utställda här och där som detta hem förmedlade var bara helt perfekt.

 

IMG_8848IMG_8833

 

Och trädgården alltså. Om ni vill se mer av hemmet och denne ödmjuke arkitekt så kan ni också kika på filmen nedan.

 

 

Men dagen var inte slut där. Efter besöket hos Knud checkade vi in på D’Angleterre för att snabbt fräscha till oss och sedan middag på Marchal tillsammans med ett gäng trevliga svenska och danska bloggare. Till bordet hade jag bland annat DoreDoris, vars blogg jag vill tipsa om och där hittar ni fantastiska bilder från Knuds hem. Tips!

Ett stor tack till Knud Holscher och IFÖ och alla andra som deltog i denna inspirerande dag!

 

Nu hinner jag inte skriva mer, då en heldag på Köpenhamns gator kallar. Fin dag alla!

LÄS OCKSÅ

DELA (0)
PINNA (0)Annons


Laddar