Annons
Annons


5 Designhotell i Kykladerna


För ett tag sedan skev jag en båtluffarguide (i Kykladerna). Då lovande jag att återkomma med tips på hotell till er som inte gillar att luffa runt och ta in på enkla pensionat utan hellre reser från punkt a till b, och sedan slår er ner i solstolen med en god bok och en drink.

Annons

Här kommer fem tips på ställen som jag tycker verkar trevliga, men jag har alltså inte själv bott på något av dem.

Först ut är ett hotell som jag hittade när jag läste på om ön Serifos som jag alltså egentligen hade tänkt att stoppa till på i sommar; Coco-Mat Eco Residences. Jag kan tänka mig att om man gillar Furillen på Gotland, så kommer man nog att gilla Coco-Mat då byggnaderna ursprungligen användes som hem till gruvarbetare i området och omgivningarna är karga liksom Furillens.

Som jag skrev i min guide ska man kosta på sig när man bor på Santorini, och bo i Oia där solnedgången är allra finast. Hotellen är ofta konverterade gamla grottliknande traditionella boenden. Här Sophia Suites som ligger fint till.

Ett annat fint ställe i Oia är Perivolas (som dock inte ligger mitt i smeten på klipphyllan).

Folegandros är ju den andra ön som jag ville besöka i sommar, och där hittade jag Anemi Hotel som ser ut att vara ett bra ställe om man bara vill koppla av. Folegandros by uppe på höjden hörde jag av er läsare ska vara helt magisk och jag skulle nog välja ett boende där. Så nästa sommar måste jag till Serifos och Folegandros. Måste prova lite nytt då!

Slutligen en kändis i bloggsammanhang; nämligen San Giorgio på Mykonos som snurrar runt i bloggsfären med jämna mellanrum sedan flera år. På Mykonos finns massor av fina ställen, och Mykonos stad bjuder på ett levande uteliv. Jag älskar Mykonos och skulle gärna åka dit igen, men utan barn då.

Själv bor jag alltså på enkla familjeägda pensionat när jag luffar runt, men min filosofi när det gäller boenden är alltså lyx eller det enkla livet. Mellanklass är det värsta jag vet, och det minst prisvärda alternativet. Man vill ju ha bang for the buck!

 

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar