Annons
Annons


En Akari till mitt sovrum


Jag har jobbat hårt i sängen på morgonkvisten idag. Vet inte riktigt vad som hände men lyckades beställa två byråer till sovrummet, plus den här taklampan. Och det värsta var att allt var spontaninköp. På riktigt. Nu känner jag mig själv förvisso ganska väl och det blir sällan fel faktiskt, även när jag spontanshoppar, och dessa inköp var faktiskt nödvändigt ont.

Annons

Byråerna håller nämligen på att falla ihop och jag tål knappt titta på dem längre, men har inte lyckats hitta något bra alternativ eftersom jag vill ha två identiska bredvid varandra. Men så slog det mig. Varför hade jag inte tänkt på dem tidigare? Vad det blev visar jag när de väl är på plats.

Dessutom saknar jag taklampa i sovrummet. Den jag egentligen vill ha har en lite väl tilltagen prislapp och jag behöver fundera ett varv till, men jag har definitivt inte övergivit tanken på den. Men nu blev det spontant en Akari 21A. Den skulle nämligen passa jättebra i min ena dotters rum, så trots mitt spontaninköp finns det en långsiktig plan. Men jag måste ha en lampa nu till sovrummet, då det inte går att stå och leta strumpor i mörkret på morgonen längre. Det är ett problem.

Ja, jag har ju en förkärlek till rislampor, rotting och bambu. Det går inte att komma ifrån, och det kan lätt blir för mycket. I köket har jag ju dessutom ytterligare en rislampa så jag var lite tveksam när jag först kom på idén om en till. Men jag tänker att de är så pass olika i formen, plus att köket och sovrummet inte ligger intill varandra. Så det får gå.

Förr hade jag en idé om att alla lampor skulle passa ihop, men eftersom jag gillar ganska karakteristiska former på mina taklampor har jag övergivit den tanken. De är ju alla tjusiga individer som vill sticka ut. När det gäller materialvalen vill jag dock att de ska komplettera varandra; hårt och mjukt och så vidare.

Jag blev lite sugen på att klicka hem den här skönheten också (Akari 9AD), men det fick ju vara någon hejd på sängshoppingen. Men visst är den fin!? Får fundera på var jag skulle kunna ha den. Eller så ger jag mig själv rislampstopp.

 

Jaha, en vanlig rislampa kanske någon tänker. Men detta är ingen masstillverkad historia utan ett sant hantverk. Kika på filmen här ovan så förstår ni. Den är lite långsam, men det är ju hela grejen med hantverk vilket filmen speglar.
DELA (0)
PINNA (0)

2 kommentarer | Translate

 


Annons


Laddar