Annons
Annons


A Change of Plans


Min 8-åriga dotter tittade på mig häromdagen och frågade; ”Mamma, du säger att vi ska öluffa, men vi ska ju bara till två öar. Det är ju ingen öluff”.  Jag försökte förklara att vårt ressällskap kanske inte är riktigt lika resvana som vi är, så vi tar hänsyn till dem. Den förklaringen verkade hon köpa.

Annons

Mitt i all packning inför resan tänkte jag att det kan ju vara bra att meddela hotellet när vi kommer fram. Så jag drog iväg ett mejl. Men döm om min förskräckelse när jag får till svar att vi inte har någon bokning där!? Sådär 48 timmar före avresa. En intensiv brevväxling drar därpå igång, där jag visst hävdar att vi har bokat och bestämt bifogar skriftligt bevis där det klart och tydligt står; ”Your rooms are booked. Thank you very much.” Till slut inser jag vad som hänt. En språkförbistring. Mina rum var mycket riktigt bokade. Men av någon annan.

Så här har jag gått runt sedan i mars och varit nöjd med mig själv då jag för en gångs skull bokat i tid, och fått exakt de rummen jag ville ha. Eller inte. Men håll ändå med mig att det hade varit tydligare om han skrivit ”Sorry, THE rooms are booked” eller ännu bätte; ”Sorry, the rooms are no longer available”. Extra jobbig situation i detta läge eftersom jag också hade tagit på mig rollen som reseledare.

Min första reaktion var att tjura som ett barn. Jag kunde inte tänka mig något annat alternativ än just det där hotellet och just de där rummen. Men sedan var det ju bara att tänka om, och försöka hitta ett nytt boende så här strax före avgång till Aten. Det bara kändes så surt att åka till den där lilla byn, och bo på ett sämre ställe. Under vårens stress hade jag en målbild och det var att sitta och blicka ut över klostret där borta på klippan i nästa vik, som de lyser upp så fint strax efter att solen gått ner.

Så om jag inte kunde få mitt förstahandsval så fick det vara. Jag beslöt att vi skulle testa en annan ö istället, som jag aldrig besökt. Där lyckades jag få ett par nätter på ett bra ställe. Alltid en början, så vi hade någonstans att ta vägen, men efter det behövde vi ännu ett boende. När jag höll på att febrilt googla o leta så hamnade jag plötsligt i den lilla byn på den andra ön igen, på air b’n’b:s sida. Och där var det. Det lilla huset i traditionell stil som jag alltid tyckt ser så mysigt ut, men som jag tänkt tillhör någon lokalinvånare och inte går att hyra. Där skulle vi ju bo! Jag fick tag på ägarna och vi gjorde snabbt upp en bra deal.

Så inget ont som inte för något gott med sig. I stället för att bo på samma hotell som jag bott på två gånger tidigare, delar vi nu upp vistelsen på två öar, och jag får testa en helt ny ö – Serifos. Och bo i ett litet hus från typ antiken på en klippa över havet. Jag kommer att kunna sitta där i solnedgången, och blicka ut över klostret, precis som i min målbild. Och min lilla tjej kommer att få öluffa på riktigt; för med tre öar på rutten måste det väl ändå räknas som öluff!?

 

Mitt mål är att fortsätta uppdatera bloggen i sommar, men sen vet man ju inte alltid hur det är med uppkoppling och det kan vara skönt att koppla bort helt ett par dagar här och där. Men givetvis kommer jag att visa lite bilder under resans gång. Jag ska också bli bättre på att uppdatera Instagram och Stories under semestern. Här kan ni följa mig.

DELA (0)
PINNA (0)

1 kommentar | Translate

 


Annons


Laddar